Solig söndag :D

2011-02-28 ♥ 20:53:00 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)




Idag är det superfint väder som det har vart i princip hela tiden, vi hade några dagar då det var massa regn och dimma men annars har det vart blått i skyn hela tiden, mellan 13-20 grader. Den kalla perioden här är Nov-April, sen kommer den varma perioden mellan Maj-October. Varmaste månaderna är tydligen Augusti-October.


Fick reda på att Diyar ska komma och hälsa på runt vårlovet. Blev jätteglad eftersom jag verkligen har saknat honom, har ju inte träffat honom sen innan jag kom hit och innan jag åkte till Chile (3 månader kanske).

Vi hade tänkt åka till LA på vårlovet så då får ju han följa med, Doreen har en kompis som bor där och det har jag också så vi kommer nog sova hos någon av dom om det är lugnt, annars blire hotell eller nåt. Vill passa på nu när jag är i USA och åka till så många ställen som möjligt för att utforska, man kanske inte kommer tillbaka hit sen när man pluggat klart och åkt hem.








Åh, jag längtar tills folk kommer för att hälsa på mig. Först ut är Diyar, sen kommer kanske kusin Carolina efter studenten och hälsar på ett tag sen är det öppet för de som vill :P Finns många ställen här som jag vill visa folk men som jag också inte sett själv ännu. Fishermans wharf, pier 39, alcatraz etc. Eller asså jag har ju sett dom men inte vart "där inne", sen skulle jag också vilja åka till Twin peaks för att ta fina bilder över San Francisco :D





Ny tröja köpt på Forever 21. Älskar den, och billig varen också :D



Holla!


:D

2011-02-27 ♥ 20:51:00 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Tjenaaa mittbena!

Nu är jag hype igen på att fortsätta skriva, det här gäller för vecka 3 då (förra veckan) för att komplettera men förra inlägget, sen blir det vanlig skrivning dagligen. Vet att vi vart dåliga på att skriva nu första månaden men tiden gick sen när man ordnade bloggen så hade det hänt så mycket och gått sån tid så det va så myckt att skriva att man blev off på det.






Ok, vi har nu börjat komma in i skolan, vi har 4 ämnen som är uppdelat på en lektion/dag så är man ledig en dag. Det kanske låter lite men tro mig, det är det INTE. man har lektion 3h om dagen men sen har man ytterliggare MINST 3 timmars läxor VARJE DAG (och då räknar jag in helgen också), så ni som tror att jag chillar här borta så no no no... Hårda tag här.

Universitetet är verkligen inte som gymnasiet i tell you that, dom sa i skolan såhär: Det är många här som sagt This was way easy to get in. Skolan svarade: yeah right, now try to graduate. Skolan är riktigt hård och ca 40% av dom som börjat här hoppar av efter första terminen. Thank god så hade jag verkligen riktat in mig på att jag SKA klara det här och vi alla 3 visste att det inte skulle va lätt.
Man mognar som fan när man flyttar hemifrån till en lägenhet med 2 polare i ett främmande land för att börja universitetet. Jävligt mycket på en och samma gång.


I ALLA FALL

Jag och Doreen åkte till Chinatown förra veckan för att jag ville kolla efter nagelsaker, har alltid velat göra Japansk 3D nail art, men jag har aldrig riktigt vetat vart jag ska få tag på sakerna.





UNDERBAART <3

Tyärr så hittade vi inte något sånt men dom hänvisade oss till Japantown istället. Att jag inte tänkte på innan att man hittar Japansk nagelkonst i Japantown och inte Chinatown xD
Det va ju kinesiskt nyårs- time då också när vi va där så dom hade jättefin dekoration uppsatt överallt och kvällarna innan vi kom hit så såg vi från vårt fönster lite fyrverkeri och sånt..

Chinatown här är det äldsta och näst största i Amerika ( Den största ligger i New York) och det känns verkligen som att man kommit till Kina, det är jättefint där och känslan när man kommer in i affärerna är hur kul som helst.







Sen så har vi självklart vart ute på lite partheeey sen vi kom hit, första 2 helgerna drog vi ut på klubb men vi kan inte dra vartsomhelst eftersom här måste man va bajs 21 år :( Den tredje veckan hade vi hemmafest typ haha, eller egentligen skulle de bara va förkrök hemma hos oss och sen dra vidare men slutade med att vi va här till typ 12, dragna som få och tvingade oss vidare.
Tyvärr så GLÖMDE vi ta foto den kvällen men vi har lite från dom andra kvällarna
























Vi hade jättekul, förresten den mörka killen på fotona är Michael, Doreens "kompis" typ haha, jätteschysst kille.

Sen målade jag mina naglar, jag har ju en ny hobby där jag målar mina naglar i olika mönster och figurer. Tycker det är jättekul fast det krävs riktigt mycket tålamod för det tar sin tid.



Den här gången blev det super mario toad i olika färger


Aja, det var det dessa veckor






Holla!


Waaduuup!

2011-02-13 ♥ 05:39:00 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Så har vi börjat skriva, vi har äntligen fått vårat internet så nu blire spikat mycket att läsa om :D
Eftersom det redan gått i princip 3 veckor sen vi kom hit så har ni här en liten sammanställning av tiden som har gått:

Ankomst till San Francisco måndag 24/1-2011 +24 grader

Det började helt enkelt med att jag (Yve) och Alex skulle mötas vid SF flygplats, men slutade med att vi inte hittade varandra och sprang runt i 2 timmar och letade men till slut så hittade han mig och vi hoppade in i en taxi till skolan.
Det första intrycket man får när man ser San Francisco är att det är jättevackert med massa palmer, blå klar himmel, höga vackra byggnader blandat med viktorianska lägenheter och mååånga kullar.
Vi var tvungna att va på universitetet innan klockan 5 och klockan va kanske halv 5, sen kunde vi inte heller lämna våra väskor i vår lägenhet innan eftersom vi inte skulle skriva på vårt kontrakt på lägenheten förräns klockan 6 och utan kontrakt, inga nycklar till lägenheten. Vi var tvungna att dra upp mina 40 kilos väskor hit och dit för tydligen så låg registrationerna och så på olika våningar.

Efter detta så drog vi till lägenheten, skrev på kontraktet, fick nycklar och åkte sen upp till 6e våningen för att checka ut stället. När man precis kommer in i lägenheten så är det en lång och smal hall vilket creaped us out a little bit, men det är nästan 3 meter högt i taket och när vi kom in i sovrummet så tappade vi hakan helt över den vackra utsikten. 3 jättestora fönster som ger en jättevacker utsikt. Vardagsrummet är också rätt stort med ett stort fönster. Ett litet badrum och ett litet kök men perfekt för 3 personer. Vi började packa upp och strax därefter kom Doreen hit.

Här är lite bilder från taxin, utanför skolan och sedan när vi kommit fram till lägenheten.






Så här fin utsikt har jag och Doreen från vårt sovrum, inte världens bästa bilder men det är jättevackert och man ser ut över stora delar av hela San Francisco city:






Eftersom vi bor i Downtown San Francisco så har vi gångavstånd till allt, 5 minuter prominix så är man mitt i city med alla affärer, restauranger, Union square etc. Market street ligger också 5 minuter ifrån och det är huvudgatan kan man säga. från Market street kan man ta sig överallt, antingen genom att gå, annars kan man även ta MUNI (Buss) eller BART (tunnelbana). Man kan även ta de gamla spårvagnarna om man vill köra lite old school. Taxi är också ett alternativ, det är ganska billigt med cabs här men jag tycker det är bättre och köra de alternativen innan.
Vi studenter på AAU tar skolans gratisbussar, de har egna bussar som kör runt lite överallt ända fram till klockan 2 på natten vilket är så skööönt om man är trött och inte orkar gå.



Följande dagar drog vi iväg och handlade saker till lägenheten, mat, hushållsprylar, möbler etc. Vi drog till ikea i Oakland typ 3 gånger första veckan innan vi vart klara. Självklart köpte vi köttbullar, kaviar, knäckebröd och ballerina också , man blir verkligen patriotisk när man inte är i Sverige längre.





Sen gick vi ju såklart på massa events och orientations som skolan hade. Hela veckan lång blev det informationsmöten, som låg i värsta kyrkbyggnaden med typ guld i taket och grejer. Academy of Art University är ju så rika så dom äger ju typ halva San Francisco, jag skulle nog också va rätt så rik om jag hade en skola med 16 000 elever och få nästan 1 mille av var och en :P...

Sen så gick vi självklart på en all american basketmatch med cheerleaders, mini orkester, galna sportföräldrar som skriker... Det var skolans lag (Urban Knights) som spelade mot ett lag från Hawaii (Pacific hawaii eller nåt sånt) och tydligen så är inte vårt basketlag särskilt bra haha för vi förlorade både med dam och herrlaget... Men det gjorde ingenting, vi satt koncentrerade i själva spelarna än i spelet if u know what im sayin ^^







Så var vi SJÄLVKLART på sightseeing också, först jag och Alex ensamma som promenerade runt, sen med buss som skoolan erbjöd :D






Under vecka 3 så kom Alex syrra Nadia och hälsade på för att peppa upp honom lite, han hade lite hemlängtan. Sen några dagar efter kom hans faster från Rhode island eller Boston (minns inte riktigt) och hälsade på , Alex är ju halv amerikan så han har ju lite släktingar här som ville träffa honom nu när han äntligen är här. Dom åkte till alcatraz någon dag, jag vill också dit och ta massa fina foton :D Fast det får nog hända sen när någon från sverige hälsar på så det finns iaf nåt jag inte sett.

Aja men nu orkar jag inte skriva mer på det här inlägget, det vart så mycket så blev lite off påre här.

Holla!



RSS 2.0